Downton Houston

Downton Houston
eindelijk af

maandag 15 augustus 2011

Workshop....

Een quiltvriendin op Curacao had mij gevraagd om een workshop te geven aan haar quiltgroepje, stofverven met ijs en een artquiltje maken met paintsticks! 2 Weken geleden was het dan zover, ik zou het hele weekend op Curacao blijven, vrijdag heen (het is maar 30 min. vliegen) en zondagmiddag terug. Zaterdagmorgen vroeg om 09.00 uur begonnen we met het verven van de lapjes. Dat moest natuurlijk buiten gebeuren vanwege het ijs en water en het nodige gespetter wat erbij komt kijken.
De lapjes moeten een paar uur in de bekers staan tot dat alle ijs gesmolten is. Na de voortreffelijke lunch konden we spoelen, er is heel veel water doorheen gegaan en als de gele bloemen nu blauw worden dan weten wij wel hoe dat komt! Toen de lapjes gezellig aan de waslijn hingen te drogen begonnen wij aan het maken van de artquilt.
Ik had dit keer voor een vlechtwerkje gekozen,maar eerst moest er een 9 patch gemaakt worden en dat kon dan met of zonder behulp van een malletje met de paintsticks bewerkt worden. Na het aan elkaar stikken van de 9 patch ga je dit uit de vrije hand snijden in dunne stroken. Op de ondergrondlap ga je de repen vlechten, met veel spelden wordt het vastgezet en dan kan het onder de machine gemeanderd worden of met siersteken vastgezet. Je krijgt een ontzettend leuk resultaat!
Er werd hard gewerkt maar de dag was toch te kort, het meeste werk was gedaan en thuis kon men de laatste steekjes nog afhechten! Het was een hele leuke dag voor iedereen, Lucia en Elsbeth hartelijk dank voor jullie gastvrijheid en de heerlijke lunch en tussendoortjes. Het was een heerlijk weekend en heb genoten van alles. Ik kom heel graag nog eens terug!

3 opmerkingen:

 1. oh wat zijn jullie heerlijk bezig geweest. En wat heb je een mooi quiltje gemaakt. Echt prachtige kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel voor het idee van het vlechtquiltje.
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Cisca, zo te zien heb jij het reuze naar je zin in Bonaire, ik vind de waslijn met al die prachtig geverfde lapjes zo leuk, weer eens wat anders dan onderbroeken hahaha.....veel plezier en geniet ervan. groetjes Janine

  BeantwoordenVerwijderen